Da er det snart klart høstens andre runde med babysvømming i vårt flotte basseng i  Teglgården.

 

KURS MED OPPSTART UKE 48:

Nybegynner kurs 0 – 4 Måneder:

Kurset er beregnet på nye deltakere og vil sørge for en trygg og trivelig innføring i vannaktiviteter tilpasset hvert enkelt barn.

Her lærer vi å holde barnet i vann på en trygg og trivelig måte, vi hjelper barnet å utvikle balanse og motorikk gjennom øvelser der barnet holder seg i balanse først i overkroppen og gradvis lærer seg å stå på en trygg og sikker måte med føttene.

Vi har øvelser som sørger for at barnet trives godt over og under vann og er tilpasset barnets alder og utvikling.
Vi synger morsomme sanger, har felles aktiviteter og benytter oss av forskjellige flytematter og leker for mestring og moro!

 

Nybegynner kurs 4+ Måneder:

Kursinnholdet bygger på mye av det samme som kurset for de minste, men er mer tilpasset større barn og tilrettelagt behovene deres.

Større barn har ofte behov for at aktiviteten tilpasses dem sånn at det ikke blir for tøft eller for kjedelig, det er også derfor man får veiledning til hvordan man kan tilpasse det ved forskjellige utfordringer og dermed unngå mange av de vanlige feilene man gjør.

Vi starter også å leke litt tidligere enn de minste, og har en del morsomme aktiviteter som de største barna er mer egnet til pga. styrke i nakke og rygg, som eksempel kast mellom foreldrene og annen form for lek ( på en trygg måte ) .

 

Nybegynner kurs 0 – 12 måneder:

Kursene har samme innhold som de andre nybegynner kursene, men er mer åpent for større aldersforskjell mellom barna samtidig som vi passer på at hvert enkelt barn får tilpasset innholdet sitt.

Disse kursene er roligere enn de kursene for barn over 4 måneder og passer fint for barn og foreldre som har behov for å ta små skritt av gangen, men byr på utfordringer som er tilpasset familien slik at man tilpasser aktiviteten ut ifra behovet til barnet.

Vi synger selvsagt også i dette kurset og har mange fine øvelser som hjelper barnet ditt å mestre lek over og under vann når det er klar for det.

 

Videregående kurs:

Dette kurset er anbefalt for de som har deltatt på kurs i babysvømming før, eller for barn som er trygge i vann og som ikke har noe problem med å leke og bli våte i ansiktet mens man plasker i bassenget.

På disse kursene fokuserer vi på å forsterke den gode følelsen av å bade og leke i vann, samt utvikle ferdigheter som gjør at barnet begynner å mestre noen øvelser på egen hånd, som å snu seg selv i vannet og komme seg tilbake til bassengkanten når det har hoppet uti, det blir også en del spontane dykk mens vi leker og har det artig.

Dette er noe av det vi lærer på Videregående:

*Sitte på kanten av bassenget og komme uti vannet enten med hjelp av foreldre eller selv.
*Komme oss tilbake til bassengkanten etter å ha hoppet uti.
*Svømme selv korte avstander under vann mot kanten av bassenget.

*Forskjellige nye balanseøvelser som vi gjør på mattene som å gå / springe og hoppe uti vannet.

 

Videregående 2:

Kurset er anbefalt for barna som har allerede gått på et eller flere videregående kurs før, da anbefalt alder er fra ca 12 måneder og oppover (eller at de kan gå på egen hånd) og det er viktig at barnet mestrer de aktivitetene som vi gjør på det første kurset.

Mye av kursinnholdet vil være likt med det første kurset, da vi fortsetter å bygge videre på den trygge og morsomme aktiviteten vi holder på med, den store forskjellen er at vi nå begynner å legge inn noen øvelser som hjelper barnet å utvikle svømmeferdigheter for å ta seg mer fram på egen hånd.

Dette er noen av de nye aktivitetene som vi prøver oss på (om vi er klare):
*Bruk av små flyteplater for å svømme rett frem med hodet under vann og beinspark.

*Dykking og svømming gjennom en til flere ringer under og over vann.

*Dykking etter leker / ringer med hjelp eller på egen hånd.

*Hoppe uti vannet og svømme enten tilbake til kanten eller til pappa eller mamma.

 

PRISER

Kr 1950,- for 10x45min. Barn nr. 2, 3 osv. kr 1560,-. (20% rabatt)

Tvillinger får 2 for prisen av 1. Dere tar kontakt med rune.larsen@tslk.no for påmelding.

 

NÅR ER KURSENE

Torsdag og fredag mellom kl 16.30-20.00. Lørdag mellom kl 11.00-13.15

 

PÅMELDING

Påmeldingen skjer via www.tryggivann.no (TIV) Klikk på «Babysvømming» i venstre kolonne.

Påmeldingen åpner for nye deltakere mandag 6.november.

Les mer om påmelding og opprettelse av bruker i TIV HER

Ofte stilte spørsmål om Babysvømming

 

Om Rune Andre Kjølaas, Leder for TS&LK Babysvømming

 

Rune har hatt kurs i babysvømming siden 2003 i Pirbadet og har bred erfaring med babyer som er noen dager gamle til langt større «babyer» / småbarn opp til 4 år gamle.

Det er viktig for ham å fokusere på trivsel og lek i vannet for å forsterke de positive inntrykkene barna og familiene får fra aktiviteten, og som bidrar til å videreutvikle ferdighetene til barna over og under vann , men aller viktigst at man blir god og trygg i vann på en måte som er tilpasset familien.

Han er selv pappa til tvillinger som ble født prematurt i uke 26 i svangerskapet og har vært aktiv med dem i svømmebasseng fra de var 3 måneder gamle (korrigert) og har også en del erfaring med andre familier som har fått barn født prematurt.

 

Hvorfor begynne med babysvømming? Her har du Runes topp 5 grunner!

  1. Babysvømming er en svært trivelig familieaktivitet der man får et avbrekk fra en travel og tøff hverdag der den minste er i fokus.
  2. Babysvømming gir barn og foreldre muligheten til mestre mange fine utfordringer i familiens tempo.
  3. Med babysvømming vil man få et barn som elsker vann og man slipper å krangle om at nå må du dusje / bade.
  4. Babysvømming er en sosial aktivitet der man treffer andre familier som har jevnaldrende barn og bidrar til å stifte nye nettverk.
  5. Babysvømming gir slitne babyer og foreldre som får litt alene tid når barna sover godt etter aktiviteten.