Det er noen år siden sist TS&LK hadde et tilbud om babysvømming. Det er derfor med stor glede vi nå setter opp nye kurs i Teglgården fra høsten 2017. Dette er mulig av to grunner. For det første har vi fått med oss en meget erfaren instruktør i Rune Andre Kjølaas som nå leder vår satsning på babysvømming. Vi er utrolig glad for å ha en kapasitet som han med på laget. For det andre har vi endelig fått tilgang til et egnet basseng.

 

KURS MED OPPSTART UKE 37:

Nybegynner kurs 0 – 4 Måneder: Kurset er beregnet på nye deltakere og vil gi sørge for en trygg og trivelig innføring i vannaktiviteter tilpasset hvert enkelt barn.Her lærer vi å holde barnet på den mest gunstigste måten, vi hjelper barnet å utvikle balanse og motorikk, og lærer å mestre å være over og under vann på en måte som er tilpasset barnets alder og utvikling. Vi synger morsomme sanger, har sosiale aktiviteter og benytter oss av forskjellige flytematter for mestring og moro.

Nybegynner kurs  4+ Måneder: Kurset inneholder omtrent det samme kursinnholdet som 0-4 måneder men er mer tilpasset større barn og tilrettelagt behovene deres. Vi går litt fortere fram og leker litt mer enn de aller minste,  all aktivitet tilpasses hvert enkelt barn.

Videregående Kurs: Dette kurset er anbefalt for de som har deltatt på kurs i babysvømming før eller for barn som er trygge i vann, og som ikke har noe problem med å leke og bli våte i ansiktet mens man plasker i bassenget. På disse kursene fokuserer vi på å forsterke den gode følelsen av å bade og leke i vann, samt utvikle ferdigheter som gjør at barnet begynner å mestre noen øvelser på egen hånd, som å snu seg selv i vannet og komme seg tilbake til bassengkanten når det har hoppet uti, det blir også en del spontane dykk mens vi leker og har det artig.

 • Kursene går én gang per uke over totalt 10 uker. Kursdager er torsdag, fredag og lørdag. Første kursdag er torsdag 14 september.
 • Alle våre kurs inkluderer fotografering og diplom der foreldrene får tilgang til bildene som har blitt tatt og velger ut bilde selv til diplom.
 • Man får også 10 badebleier inkludert i de forskjellige kursene våre, vi anbefaler at man prøver å finne en badebukse som er både tettsittende og som tar opp avføring om det skulle inntreffe et uhell, da disse ikke gir for mye oppdrift som badebleiene gir i vannet og bidrar derfor til bedre utvikling av svømmeferdigheter i vannet.
 • Prisen er 1950 kr per kurs + 200 kr i årlig medlemskontigent.
 • Tvillinger får 2 for 1 hvis man stiller med to voksne . For å benytte deg av tvillingrabatten må du sende en mail til rune.larsen@tslk.no for å melde deg på.
 • Tvillingforeldre kan gjerne ha med en ekstra voksen for å hjelpe til. Om mor eller far ikke kan være med en dag, kan man i stedet for ha med en venn.

 

PÅMELDING

Påmeldingen skjer via www.tryggivann.no (TIV) Klikk på «Babysvømming» i venstre kolonne.

Les mer om påmelding og opprettelse av bruker i TIV HER

Ofte stilte spørsmål om Babysvømming

 

Om Rune Andre Kjølaas, Leder for TS&LK Babysvømming

 

Rune har hatt kurs i babysvømming siden 2003 i Pirbadet og har bred erfaring med babyer som er noen dager gamle til langt større «babyer» / småbarn opp til 4 år gamle.

Det er viktig for ham å fokusere på trivsel og lek i vannet for å forsterke de positive inntrykkene barna og familiene får fra aktiviteten, og som bidrar til å videreutvikle ferdighetene til barna over og under vann , men aller viktigst at man blir god og trygg i vann på en måte som er tilpasset familien.

Han er selv pappa til tvillinger som ble født prematurt i uke 26 i svangerskapet og har vært aktiv med dem i svømmebasseng fra de var 3 måneder gamle (korrigert) og har også en del erfaring med andre familier som har fått barn født prematurt.

 

Hvorfor begynne med babysvømming? Her har du Runes topp 5 grunner!

 1. Babysvømming er en svært trivelig familieaktivitet der man får et avbrekk fra en travel og tøff hverdag der den minste er i fokus.
 2. Babysvømming gir barn og foreldre muligheten til mestre mange fine utfordringer i familiens tempo.
 3. Med babysvømming vil man få et barn som elsker vann og man slipper å krangle om at nå må du dusje / bade.
 4. Babysvømming er en sosial aktivitet der man treffer andre familier som har jevnaldrende barn og bidrar til å stifte nye nettverk.
 5. Babysvømming gir slitne babyer og foreldre som får litt alene tid når barna sover godt etter aktiviteten.

 

 

PÅMELDING

Påmeldingen skjer via www.tryggivann.no (TIV) Klikk på «Babysvømming» i venstre kolonne.

Les mer om påmelding og opprettelse av bruker i TIV HER

Ofte stilte spørsmål om Babysvømming