HØSTENS KURS I BABY- OG SMÅBARNSSVØMMING I TEGLGÅRDEN ÅPNER i UKE 42 FOR PÅMELDING

Sjekk også ut vår Facebookgruppe

 

KURS MED OPPSTART UKE 44 2018

Nybegynner kurs 0 – 4 Måneder

Kurset er beregnet på nye deltakere og vil sørge for en trygg og trivelig innføring i vannaktiviteter tilpasset hvert enkelt barn.

Her lærer vi hvordan vi kan holde barna på en trygg måte i vannet og som gir dem mest mulig bevegelsefrihet og som hjelper dem til å utvikle balansegangen og styrken til barna.

Dette er en sosial aktivitet der vi har tid til å omgåes andre barn og foreldre i samlingstunder eller når barna våre har behov for det mellom aktivitetene våre.

Vi øver også på å bli vant til å dykke på barnets premisser, det vil si at vi tar oss tid til å tilpasse aktiviteten barnet og barnet aktiviteten, da får man både glade barn og en aktivitet som utvikler seg positivt over tid hvor både lek og moro fører til videre utvikling.

Vi synger også noen morsomme sanger, tar i bruk flytematter og lærer å ligge på ryggen å flyte og koser oss i vannet med en del trivelige aktiviteter som baserer seg på lek og moro.

 

Nybegynner kurs 4+ Måneder

Kursinnholdet bygger på en god del av det samme innholdet som kurset for de minste, men er mer tilpasset større barn og tilrettelagt behovene deres.

Nettopp på grunn av måten større barn ( fra ca 4 måneder og oppover ) reagerer på nye inntrykk, passer vi på å tilrettelegge opplevelsene i vannet på en måte som gjør at dette føles både trygt og morsomt ut for barna.

Vi starter derfor å leke litt tidligere enn de minste barna og har en del morsomme aktiviteter som de største barna er mer egnet til pga. styrke i nakke og rygg, som eksempel gradvise «kast» ( vi fører barnet opp i lufta og ned i hendene på far/mor) mellom foreldrene og annen form for lek på en trygg måte.

 

Videregående kurs 

Dette kurset er anbefalt for de som har deltatt på kurs i babysvømming før, eller for barn som er trygge i vann og som ikke har noe problem med å leke og bli våte i ansiktet mens man plasker i bassenget.

På videregående fokuserer vi på å forsterke den gode følelsen av å bade og leke i vann, samt utvikle ferdigheter som gjør at barnet begynner å mestre noen øvelser på egen hånd.

Dette er noe av det vi lærer på Videregående:

*Sitte på kanten av bassenget og komme uti enten med hjelp av foreldrene eller seg selv.
*Komme seg tilbake til bassengkanten etter å ha hoppet uti.
*Svømme selv korte avstander under vann mot kanten av bassenget.

*Sitte hos pappa/mamma og kaste seg (uten hjelp) over til mottaker.

*Variasjon av balanseøvelsene der vi benytter oss av mattene som et alternativ til de første øvelsene som vi har lært på nybegynner.

*Krabbe eller gå på mattene og ut i vannet.

 

Videregående 2

Kurset er anbefalt for barna som allerede har gått på et eller flere videregående kurs før, da anbefalt alder er fra ca 12 måneder og oppover (eller at de kan gå på egen hånd) og det er viktig at barnet mestrer de aktivitetene som vi gjør på det første kurset.

Mye av kursinnholdet vil være likt med det første kurset, da vi fortsetter å bygge videre på den trygge og morsomme aktiviteten vi holder på med, den store forskjellen er at vi nå begynner å legge inn noen øvelser som hjelper barnet å utvikle svømmeferdigheter for å ta seg mer fram på egen hånd.

Dette er noen av de nye aktivitetene som vi prøver oss på (om vi er klare):
*Bruk av små flyteplater for å svømme rett frem med hodet under vann og beinspark.

*Dykking og svømming gjennom en til flere ringer under og over vann.

*Dykking etter leker / ringer med hjelp eller på egen hånd.

*Hoppe uti vannet og svømme enten tilbake til kanten eller til pappa eller mamma.

Foreldrene vil være et viktig hjelpemiddel for å utvikle ferdighetene til barna våre, det vil fortsatt være mye lek og moro, men ved å la barnet observere oss voksne så vil det kunne herme etter og gradvis mestre nye øvelser som når det skal benytte seg av flytemattene.

 

Veien videre etter videregående 2

Fra og med januar 2019 planlegger vi et utvidet kurstilbud for barn mellom 2 og 5. Her skal vi følge en Norges Svømmeforbunds modell for småbarnssvømming. Vi vil bruke høsten til å utdanne instruktører i det nye opplegget.

 

PRISER OG TIDSPUNKT 

Kr 3200,- for 16x40min. Barn nr. 2, 3 osv. kr 2560,-. (20% rabatt).

Fakturering: kr 1600 kr før oppstart og kr 1600 etter 8x. NB: det er mulig å avslutte etter 8x. 

Innen kursuke 8 vil man få beskjed om man bør velge å gå videre til videregående kurs eller fortsette på nybegynner.

100% fornøyd garanti! Er du ikke fornøyd etter to kursdager får du refundert hele kursavgiften.

Tvillinger får 2 for prisen av 1. Tvillingforeldre tar kontakt med rune.larsen@tslk.nofor påmelding.

Torsdag mellom kl 16.30-19.35.

Fredag kl. 16.30-17.55

Lørdag mellom kl 11.00-13.15

 

PÅMELDING

Påmeldingen skjer via www.tryggivann.no (TIV) Klikk på «Babysvømming» i venstre kolonne.

Les mer om påmelding og opprettelse av bruker i TIV HER

Ofte stilte spørsmål om Babysvømming

 

INSTRUKTØR

Rune Andre Kjølaas (e-post), instruktør og leder for TS&LK Babysvømming.

Rune har hatt kurs i babysvømming siden 2003 i Pirbadet og har erfaring med babyer som kun er noen dager gamle til langt større barn som går i barnehage, sånn sett kan man si at han har jobbet mye med aldersgruppene fra 0 -5 år og større barn som lærer seg å svømme.
Det er viktig for ham å fokusere på trivsel og lek i vannet for å forsterke de positive opplevelsene som barna og familiene får fra aktiviteten, og som bidrar til å videreutvikle ferdighetene over og under vann, men aller viktigst at man blir god og trygg i vann på en måte som er tilpasset familien.
Han er selv pappa til tvillinger som ble født prematurt i uke 26 i svangerskapet og har vært aktiv med dem i svømmebasseng fra de var 3 måneder gamle (korrigert) og har god erfaring med andre familier med premature barn i løpet av tiden sin som instruktør.

 

Fem gode grunner til å prøve babysvømming

  1. Babysvømming er en svært trivelig familieaktivitet der man får et avbrekk fra en travel hverdag der den minste er i fokus.
  2. Babysvømming gir barn og foreldre muligheten til mestre mange fine utfordringer i familiens tempo.
  3. Med babysvømming vil man få et barn som elsker vann og man slipper å krangle om at nå må du dusje / bade.
  4. Babysvømming er en sosial aktivitet der man treffer andre familier som har jevnaldrende barn og bidrar til å stifte nye nettverk.
  5. Babysvømming gir babyen mye stimuli som igjen kan bidra til god nattesøvn.