Nybegynner kurs 0 – 4 måneder

Kurset er beregnet på de minste babyene og vi vektlegger en trygg og trivelig aktivitet, som er tilpasset hvert enkelt barn.
Vi passer på at foreldrene holder dem riktig i vannet og har god kontroll på hvor haken er, og gradvis etter hvert som de blir sterkere så holder vi på en måte som gjør at barnet kan bevege seg mer på egen hånd og får lov til å utforske mer, når det er klar for det.
Det brukes øvelser som gir barnet gradvis mer styrke i kroppen og kan etter hvert holde hodet selv, overkroppen og til slutt stå i hånden til foreldrene.

Vi avslutter på en fin måte, da vi prøver å gi barnet en så positiv opplevelse som mulig når det mestrer å ha kontroll på kroppen sin på egen hånd.

Dette er en sosial aktivitet der vi har tid til å omgås andre barn og foreldre i samlingsstunder eller når barna våre har behov for å ta en pause fra aktivitetene våre.

Vi synger også noen morsomme sanger, tar i bruk flytematter, lærer å ligge på ryggen å flyte og koser oss i vannet med en del trivelige aktiviteter som baserer seg på lek og moro.

Etter hvert øver vi også på å bli vant til å dykke på barnets premisser, det vil si at vi tar oss tid til å tilpasse aktiviteten til barnet og barnet aktiviteten. Da får man både glade barn og en trivelig aktivitet som fører til positiv utvikling.

 

Nybegynner kurs 4+ måneder

Kursinnholdet bygger på en god del av det samme innholdet som kurset for de minste, men er mer tilpasset større barn og tilrettelagt behovene deres.

Nettopp på grunn av måten større barn ( fra ca 4 måneder og oppover ) reagerer på nye inntrykk, passer vi på å tilrettelegge opplevelsene i vannet på en måte som gjør at dette føles både trygt og morsomt ut for barna.

Vi starter derfor å leke litt tidligere enn de minste barna og har en del morsomme aktiviteter som de største barna er mer egnet til pga. styrke i nakke og rygg, som eksempel gradvise «kast» ( vi fører barnet opp i lufta og ned i hendene på far/mor) mellom foreldrene og annen form for lek på en trygg måte.